İsviçre aşırı seviyede bor tespit etmişti: Beypazarı Soda’dan ilk açıklama

Posted by

İsviçre’de Beypazarı maden suyunda, yüksek miktarda bor tespit edildiği açıklandı. Beypazarı Soda yetkilisinden, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun (FSVO) sodalara ilişkin toplatma kararı ve içilmemesi tavsiyesinin ardından ilk açıklama geldi.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi “etkilenen maden suyunun tüketilmemesi” yönünde tavsiyede de bulundu. Kararın, “12 Aralık 2023 üretim, 14 Şubat 2025 son kullanma tarihli 0940.4 parti numaralı ürün” için geçerli olduğu belirtildi. İsviçre’nin kararının ardından Beypazarı Maden Suyu’ndan ilk açıklama geldi.

“Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz”

Marketing Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Beypazarı yetkilisi, “İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz” dedi.

Tüm içeceklerin farklı analiz tayinlerine tabii tutulmasının gerekliliğini vurgulayan Beypazarı yetkilisi, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun yaptığı analizlerin içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini ifade ediyor.

TIKLAYIN – İsviçre Federal Gıda Güvenliği Dairesi, Beypazarı sodalarında “aşırı seviyede bor” tespit etti: “Sağlık riski teşkil ediyor”

TIKLAYIN – Beypazarı sodalarında “aşırı seviyede” bor tespit edilmesi sosyal medyada gündem oldu

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir